In conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email
De vorba cu Sufletul Psihoterapeut Bucuresti
Oana Anituca
impreuna pe drumul regasirii Sinelui
*Nume
*Email
Telefon
*Mesajul Tau
*Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale colectate prin prezentul formular de contact. De asemenea am citit, am inteles si sunt de acord cu Confidentialitate
+

Terapia depresiei si a anxietatii

Cum ne ajuta psihoterapia

Depresia

A fost numita "boala secolului", fiind cea mai raspandita afectiune la nivel mondial. 15% dintre noi suferim de depresie, la un moment dat, pe parcursul vietii.

Ca si definitie generala, depresia este o stare sufleteasca de tristete asociata cu neliniste, descurajare sau deprimare. Insotita uneori de anxietate, depresia intretine la pacient o impresie dureroasa de neputinta globala si autodepreciere.

Pana in 2020 depresia va deveni principala cauza de dizabilitate (potrivit OMS).

Intr-o lume in care stresul, oboseala si ritmul accelerat al activitatilor cotidiene sunt resimtite din ce in ce mai mult, ne intalnim tot mai des cu fenomenul de somatizare, care in termeni generali reprezinta aparitia sau agravarea unor suferinte fizice sub influenta factorilor emotionali sau de stres. In viata fiecarui om exista perioade scurte, de cateva zile, caracterizate prin stari de apatie, tristete, pesimism, scaderea interesului global, plans si/sau insomnie.  Durata si intensitatea trairilor cu aspect depresiv transforma normalitatea in depresie.

Depresia poate fi tratata cu ajutorul psihoterapiei sau, in cazul unei depresii majore, apeland la medicatie antidepresiva.

Anxietatea

Anxietatea este frica nefondata, fara obiect, cu alte cuvinte este emotia persoanei care isi simte amenintata integritatea Sinelui. Cei care se confrunta cu aceasta afectiune se ingrijoreaza excesiv, asteptandu-se la ce e mai rau, chiar si atunci cand nu exista nici un motiv aparent de ingrijorare. Majoritatea persoanelor anxioase anticipeaza dezastre, sunt extrem de ingrijorate de starea de sanatate proprie sau a membrilor familiei si traiesc cu teama de irosire a timpului.

A gestiona aceste emotii nu inseamna a le elimina cu totul din viata noastra. Mereu vor exista experiente de viata care ne fac sa ne simtim deprimati sau anxiosi. Viata va include intotdeauna contexte de incertitudine, neglijare, amenintare si conflict. Viata in sine este o experienta generatoare de anxietate. Provocarea pentru oameni este sa invete sa traiasca cu anxietatea, aspect pe care il faciliteaza terapia cognitiv-comportamentala prin aplicarea unor metode si tehnici specifice, testate si demonstrate de-a lungul timpului ca fiind benefice dar mai ales ideale pentru omul modern, mereu in contratimp.

Beneficiile  terapiei

Psihoterapia gestioneaza unele comportamente indezirabile cum ar fi agresivitatea, alcoolismul, consumul de droguri etc.
De asemenea ne ajuta sa schimbam in viata noastra semnul negativ cu cel pozitiv, cu efecte benefice in:
controlarea starilor emotionale de furie, de depresie, de anxietate si de tristete
asimilarea increderii in propriile forte si in afirmarea personala
imbunatatirea relationarii in familie si in mediul socio-profesional
eliberarea de manie, de durere, de invidie, de rusine, de gelozie si de vinovatie
trairea propriei vieti in mod calitativ
impacarea si multumirea cu viata actuala
iubirea si acceptarea de sine
adoptarea unor atitudini purtatoare catre succes

 Copyright: Text protejat cu amprenta digitala pe archive.org