In conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email
De vorba cu Sufletul Psihoterapeut Bucuresti
Oana Anituca
impreuna pe drumul regasirii Sinelui
*Nume
*Email
Telefon
*Mesajul Tau
*Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale colectate prin prezentul formular de contact. De asemenea am citit, am inteles si sunt de acord cu Confidentialitate
+

Psiholog & Psihoterapeut Bucuresti

Oana Anituca - Psiholog si Psihoterapeut cu atestat de libera practica eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod de inregistrare 10B6895

Licentiata in Psihologie
Master in Psihoterapie Cognitiv Comportamentala
Formare profesionala continua in Terapia Sistemica: Cuplu/Familie/Copil
Formare profesionala continua in Evaluarea si Interventia Psihologica la Copii si Adolescenti
Formare profesionala in Psihotraumatologie
Formare profesionala continua in Tehnici creative si de actiune in evaluarea si interventia clinica la copii
Formare continua in Schema Therapy
Formare continua in Stres si Relationare Umana
Membru al Colegiului Psihologilor din Romania
Stagiu de Rezidentiat in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Profesor Dr. Alexandru Obregia
Membru al Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala
Participari periodice la cursuri, workshop-uri si conferinte de specialitate

Servicii

Psihoterapie Individuala
Psihoterapie de Cuplu
Psihoterapie de Familie
Hipnoterapie
Consiliere Psihologica Individuala
Consiliere Psihologica de Cuplu
Consiliere Psihologica de Familie

Viziune

Lucrez cu oameni din cele mai diverse domenii de activitate: din domeniul artelor, din domeniul academic, din domeniul afacerilor etc; oameni a caror viata activa si creativa a fost brusc intrerupta de depresie, de manie, de anxietate, de doliu sau de trauma.

Psihoterapia pe care o practic este un proces de exprimare atent observat si promovat; gandurile si sentimentele, visele si dorintele, fricile si angoasele - toate prind glas: tare si clar, fara critica. Gasind curajul de a face schimbarea, poti avea surpriza de a experimenta libertatea de a fi, de a trai, de a respira, de a simti, de a deschide ochii spre adevarata ta fiinta.

Practic terapia cognitiv-comportamentala, versiunea moderna a psihanalizei, ale carei traditii in teorie si vindecare se intind pe mai bine de un secol.

"Faci ce poti cu ceea ce stii, iar cand stii mai bine faci mai bine."
Maya Angelou

Telul meu este simplu: sa ajut oamenii sa se simta stapani pe propriile vieti!
Ascultarea intensiva a ingrijorarilor ajuta la descoperirea conflictelor interioare. Stresul cronic si anxietatea pot fi cauza depresiei si a nefericirii. Gasind cauza simptomelor reducem frecventa atacurilor de panica si a fricilor fara fond.
Toti oamenii au un lucru in comun: cu totii am fost candva copii. Reamintindu-ne ce ne-a ajutat si ce ne-a ranit in propria copilarie, ne ofera libertatea sa ne comportam cat mai oportun cu copiii nostri dar si cu noi insine.

Terapia este o decizie semnificativa si importanta. Cred ca este cea mai importanta alegere pe care o poate face o persoana. Iar in acest sens terapeutul trebuie sa fie experimentat, empatic si generos. Simt ca sunt suma tuturor acestor atribute si ma implic cu responsabilitate in fiecare terapie, cu fiecare client in parte. Munca noastra impreuna este un parteneriat, in care analizam ce NU ajuta la a merge mai departe, ce blocheaza persoana intr-o stupoare paralizanta.

Viata insasi poate fi traumatizanta iar durerea este inevitabila.
O criza este totusi o oportunitate. Oportunitatea de a te schimba, de a deveni o persoana reala - TU.
Dar nu trebuie sa treci prin asta fara suport psihologic pentru ca te vei simti dezorientat(a) si de cele mai multe ori pierdut(a) in hatisul gandurilor.

Cere ajutor!

Legaturile umane parcurg un drum lung pana la a reusi sa accepte o mana intinsa. Sprijinul si totodata provocarea de a merge mai departe fara a uita speranta pe drum dar si intelegerea propriilor temeri, toate tin de o abordare laborioasa a psihoterapiei avand ca scop reinstalarea confortului psihic si sufletesc si detinerea controlului cognitiilor distorsionate.

Terapia ajuta in crearea sensului propriei vieti, in introspectia sufleteasca, in dezvoltarea personala si in impacarea cu sine. Aceasta poate fi de scurta sau de lunga durata, in functie de necesitatile fiecarui client in parte.

Caldura, increderea si comunicarea cu clientii dar si acordarea atentiei deosebite fata de problemele personale, ma ajuta sa creez o punte solida de colaborare terapeutica.

"Mintile deschise nu vor sa aiba dreptate ci sa inteleaga. Nu exista raspuns corect sau gresit. Totul tine de intelegere."
Hermann Hesse

Preturi Psihoterapeut Bucuresti Contact Psihoterapeut Bucuresti Blog Psihoterapeut Bucuresti