In conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email
De vorba cu Sufletul Psihoterapeut Bucuresti
Oana Anituca
impreuna pe drumul regasirii Sinelui
*Nume
*Email
Telefon
*Mesajul Tau
*Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale colectate prin prezentul formular de contact. De asemenea am citit, am inteles si sunt de acord cu Confidentialitate
+

Calatoria Sinelui prin Celalalt si inapoi

In Lak'ech Ala K'in

EU si nimic mai mult

Suntem fericiti si impliniti prin noi insine, prin natura deopotriva animalica si spirituala inlantuite in eternitatea ADN-ului strabunilor si urmasilor nostri. Suntem, fiecare in parte, unitatea cvadripolara a intalnirii celor doua planuri existentiale.

Trupul nostru, in pozitia verticala cu bratele ridicate in lateral, primeste prin axul longitudinal inspiratia divina, masculina, si daruieste prin axul transversal imbratisarea terestra, feminina. Razele astrale trec prin acest "Axis Mundi" pentru a se manifesta in semintele ce vor fi sadite in pantecul Pamantului.

Informatia cosmica se integreaza in planul intruparii prin definirea Individului...
...Prin polul superior, cranial - capata constiinta EU-lui de aici si de acum; prin pasajul pituitar-pineal isi cunoaste puterea creativa intuindu-si originea demiurgica.
...Prin polul inferior, sacral - se reincarca cu bioenergie folosind acumulatorii alimentati continuu de glandele gonade; aici afla de limitarea Structurii si de sinuozitatile fluxului emotional-sexual.
...Prin polul stang si polul drept - se impamanteaza si se conecteaza la frecventa Mamei Terra; realizeaza ca adaptarea in conditii limitative se face prin echilibru fizic si psihic si prin autocontrol; aici este taramul glandelor suprarenale.

Coabitarea armonioasa Trup-Minte-Suflet reflecta, la scara umana, Treimea Universala.

Ratacirea

Nu suntem jumatati. Dar toata viata, recunoscand sau nu, cautam o jumatate "promisa". Dincolo de interpretarea semantica, "cautarea" ca actiune in sine se transforma intr-o intrebare mai mult sau mai putin retorica - ce ne mana in aceasta calatorie pe oceanele sperantei catre "Indii" nestiute de harti?

Cuplul universal Yin si Yang ne vorbeste despre complementaritatea absoluta a doua forte opuse si despre comuniunea relativa a doua principii care se regasesc unul in celalalt. In fiecare femeie exista o parte masculina si in fiecare barbat exista o parte feminina.

Cat de bine ajungem sa cladim o relatie armonioasa a celor doua entitati din interiorul nostru? Cat de mult ne acceptam propria dualitate pentru a putea asimila si dualitatea altcuiva?

Daca ascundem, prin inabusire, adevarata natura a fiintei din noi, la un moment dat aceasta isi va cere dreptul la libertate si in acel moment toate relatiile construite pe Umbra palida a ce puteam fi vor deveni neincapatoare.
Socul revelator poate declansa o explozie de stari: de anxietate - aceasta claustrofobie emotionala; de panica - cu dorinta de a evada din realitatea indoielnica; de depresie - cand organismul inceteaza a mai lupta si se retrage intr-o stare profunda de cautare a autenticului EU.

"Transa" depresiva ne ofera totusi ambianta si uneltele, unde si cu care putem lucra pe Sinele dezgolit de asteptari si de prejudecati. Ajungand in abisul subconstientului, atingand fundul Intunericului, singura cale este cea de intoarcere la suprafata, mai puternici si imunizati, cunoscand si apreciind acum Lumina.
In acelasi timp este o buna ocazie de a invata sa folosim mai des adverbul "Nu", ori de cate ori ne simtim amenintata integritatea.

TU esti oglindirea slabiciunilor mele si a puterilor mele, pentru ca fiecare relatie pe care o traiesc EU este inca una dintre manifestarile tandemului Yin si Yang. Nu sunt jumatatea ta, insa sunt o jumatate din cercul sinergic pe care il formam.

Daca iti spun "Te Iubesc" din strafundurile slabiciunilor mele, o vei auzi ca pe o declaratie compulsiva, iesita la suprafata din teama si pentru a continua validarea. Atunci voi fi un mic tiran care asteapta inapoi aceeasi declaratie drept raspuns...

Daca iti spun "Te Iubesc" de pe culmile puterilor mele, vei simti un alt glas, cel al unor corzi vocale ce isi au originea mai jos de gat, tocmai in chakra inimii. Atunci voi fi un mic ingrijitor de pasari care lasa intotdeauna deschisa portita coliviei...

Revenirea

Nu in ideologie sta criza de genuri. Ci in neasumarea celor doua polaritati atat din interiorul Individului cat si din exteriorul sau.
Razboiul modern "patriarhat vs feminism" nu face decat sa intarzie inchiderea unor vechi rani care au creat acest conflict. Mai mult, el face un deserviciu ambelor tabere. Femininului - prin accentuarea victimizarii si anihilarea receptivitatii. Masculinului - prin castrarea fortei creatoare.

Fiecare dintre noi avem nevoie de un Celalalt intreg si integru in Esenta sa.
Pentru ca TU imi amintesti de EU.
Iar EU sunt celalalt TU.

 Copyright: Text protejat cu amprenta digitala pe archive.org